Anya Hinkle Trio

Onvervalste Appalachian folk en bluegrass
De Maandag van Van Meurs
ma 9 mei ’22 20:45 uur
ma 9 mei ’22
20:45 uur
  • ma 9 mei ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Anya Hinkle is geworteld in het Amerikaanse berggebied de Appalachen. De muziek die daar traditioneel werd gemaakt zit dan in je genen, en dat is niets om je voor te schamen. Met haar band Tellico greep ze terug naar die roots, hun genre wordt dan ook wel Appalachiacana genoemd. Met invloeden van bluegrass en folk koos de band voor een geluid dat aan vroeger doet denken maar toch heel eigen is. De band toerde de hele wereld over en kreeg vooral veel bijval in Japan.

In 2021 brengt Hinkle haar eerste solo-plaat uit. Min of meer gedwongen door de Covid-uitbraak wordt ze op zichzelf teruggeworpen en besluit ze het een keer alleen te doen. Eden and her Borderlands is een uitstekend album geworden, met een glansrol voor Hinkle’s krachtige stem. Daarnaast neemt Hinkle nog het nummer Nightingale (a bootleg for peace) op, waarvan alle opbrengsten bestemd zijn voor Oekraïense vluchtelingen.

De volgende stap is een belangrijke: haar muziek weer op de podia brengen. Met het Anya Hinkle Trio doet ze ook Nederland aan. Dit bestaat naast Hinkle uit Billy Caradine, een gerespecteerd dobro-speler, en Mary Lucy, getalenteerd multi-instrumentalist en zangeres.

Bekijk hier het Facebook event

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.