Anya Hinkle and Tellico & Special guest Billy Cardine

Onvervalste Appalachian folk en bluegrass.
De Maandag van Van Meurs
ma 9 mei ’22 20:15 uur
ma 9 mei ’22
20:15 uur

Anya Hinkle is geworteld in het Amerikaanse berggebied de Appalachen. De muziek die daar traditioneel werd gemaakt zit dan in je genen, en dat is niets om je voor te schamen. Met haar band Tellico grijpt ze terug naar die roots, hun genre wordt dan ook wel Appalachiacana genoemd. Met invloeden van bluegrass en folk kiest de band voor een geluid dat aan vroeger doet denken maar toch heel eigen en van nu is. Tellico’s album Woven Waters uit 2018 werd opgenomen door de Ierse meester-gitarist en producer John Doyle en kreeg lovende kritieken. De band toerde de hele wereld over en kreeg vooral veel bijval in Japan.

In 2021 brengt Hinkle haar eerste solo-plaat uit. Min of meer gedwongen door de Covid-uitbraak wordt ze op zichzelf teruggeworpen en besluit ze het een keer alleen te doen. Eden and her Borderlands is een uitstekend album geworden, met een glansrol voor Hinkle’s krachtige stem.

Nu gaat ze weer op pad met Tellico. Een bijzondere vermelding is er voor gitarist Billy Cardine. Hij wordt geroemd om zijn werk op de Dobro, en wordt tot de besten van zijn vakgebied gerekend.

Bekijk hier het Facebook event.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.

Bekijk onze thema's