Jim White

Americana en country-noir
De Maandag van Van Meurs
ma 30 mei ’22 20:45 uur
ma 30 mei ’22
20:45 uur
  • ma 30 mei ’22
    20:45 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Jim White is een man met vele talenten. Je zou hem kennen van zijn optreden bij Vrije Geluiden, of van de serie Breaking Bad waarin een song van hem werd gebruikt. Maar muziek is slechts één van zijn vele kwaliteiten; zo is hij ook schrijver en schilder. Voor het album Waffles, Triangles & Jesus tekende White zowel voor het artwork als de muziek, in de basis country en bluegrass maar door zijn eigengereidheid toch niet echt in een hokje te plaatsen. Verder was hij in het verleden professioneel surfer, model, bokser en taxichauffeur. Over zijn periode in de taxi schrijft hij een boek waarin hij verhaalt over de alledaagse maar soms ook bizarre ontmoetingen die hij heeft gehad.

Iemand met zo’n rijk en afwisselend leven kan goede verhalen vertellen, en daarmee lardeert White zijn country-noir songs dan ook graag. Op zijn laatste album Misfit’s Jubilee komen alle ervaringen nog eens samen, al dan niet samenhangend, wel altijd overtuigend en soms zelfs politiek geladen. Luister bijvoorbeeld eens naar het nummer The Divided States of America.

Bekijk hier het Facebook event.

Iedere maandag vinden er concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.