Oorkaan Ensemble - Vier!

Familieconcert
zo 1 mei ’22 15:00 uur
zo 1 mei ’22
15:00 uur

HOE KLINKT SAMEN? Het is feest! Maar je struikelt, en valt met je gezicht in de taart. Je veegt de slagroom uit je ogen, kijkt om je heen, en... je bent plots ergens anders. Je hoort muziek. Het komt steeds dichterbij. Vier musici spelen vrolijk, hinkelend, struikelend. Samen vieren ze iets bijzonders. Met zijn vieren samen, dat is een feest!

Het nieuw opgerichte Oorkaan Ensemble bestaat uit vier musici. Zij combineren verschillende culturen en muziektradities, en spelen theatrale concerten zonder woorden. Ze vertellen niets meer dan het verhaal dat je uit de muziek kan horen. Dat is in Vier! een hele reis, vol traditionele Turkse klanken, nieuwe composities, Mozart en meer. En het begint en eindigt met een feestje.

Vier! in regie van internationaal bekroonde regisseur Caecilia Thunnissen, naar een idee van Yorick Stam, is een vrolijk theatraal familieconcert voor iedereen van 4-104 jaar, vol (on)herkenbare klanken, beweging en humor.

 

Bekijk hier het facebookevent.

Oorkaan presenteert in haar 20-jarig jubileum haar eigen ensemble, met vier multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur vormen samen het Oorkaan Ensemble.