Oorkaan Ensemble - Vier!

Familieconcert
zo 1 mei ’22 15:00 uur
zo 1 mei ’22
15:00 uur
  • zo 1 mei ’22
    15:00 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

HOE KLINKT SAMEN?

Een blauwe met een cape van mouwen. Een grijze krijger met papieren spieren. Een mega-gele magiër, en een rode honderd-snarige. O, en natuurlijk Guy! Als dat maar goed gaat... Als ze hun bijzondere krachten samenbrengen, gebeurt er iets dat maar eens in de honderdvier jaar voorkomt! Voor je het weet ben je ergens anders. Je hoort muziek. Het komt steeds dichterbij. Vier musici spelen vrolijk, hinkelend, struikelend. Samen vieren ze iets bijzonders. Met zijn vieren samen, dat is een feest! 

De vier topmusici in het nieuw opgerichte Oorkaan Ensemble spelen theatrale concerten zonder woorden. Zij combineren verschillende culturen en muziektradities. Ze vertellen niets meer dan het verhaal dat je uit de muziek kan horen. Dat is in Vier! een hele reis, vol Turkse klanken, Mozart en meer. En het eindigt met een feestje.

Vier! in co-regie van Caecilia Thunnissen (winnaar Yamaward 2020) en Yorick Stam, is een vrolijk theatraal familieconcert voor iedereen van 4-104 jaar, vol (on)herkenbare klanken, beweging en humor.

 

Oorkaan speelt met professionele musici theatrale concerten voor een jong publiek. Klassieke muziek uit de hele wereld van vroeger en nu, klinkt in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan laat zo veel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek ontdekken. Net als bij een concert is de voorstelling (bijna) zonder woorden en staan er alleen musici op het toneel. 

 

Bekijk hier het Facebookevent

Oorkaan presenteert in haar 20-jarig jubileum haar eigen ensemble, met vier multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur vormen samen het Oorkaan Ensemble.