Lina_Raül Refree

Krachtige fantastische stem
za 5 mrt ’22 20:15 uur
za 5 mrt ’22
20:15 uur
  • za 5 mrt ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Toen de Spaanse muzikant en producer Raül Refree Lina hoorde zingen in de befaamde Club de Fado in Lissabon werd hij totaal van zijn stuk gebracht door haar krachtige, fantastische stem. Zijn reactie was instinctief. 

Een dag later zat het tweetal in een speciale opnamestudio, omringd door vintage synthesizers zoals Moogs, Arps, Oberheims en Rolands, plus een piano. Raül Refree ving Lina's stem in een analoge wolk en dit bleek het begin van een prachtige samenwerking te zijn, waarin besloten werd om het repertoire van de grootste fado-zangeres aller tijden, Amália Rodrigues, op geheel nieuwe wijze te arrangeren. En hoe! In januari 2020 verscheen de debuutplaat van Lina_Raül Refree op het Glitterbeat label, met veel enthousiaste reacties tot gevolg.

Lina is een multitalent. Zij studeerde en speelde theater en zong ook opera, maar fado ligt haar het meest aan het hart. Haar stem is ontroerend en vol diepte.

Bekijk hier het Facebook event.

Raül Refree is een unieke muzikant en een van de meest vernieuwende producers van de laatste tijd. Zo heeft hij flamenco een nieuw perspectief gegeven. Hij produceerde en speelde onder andere met artiesten als Rocio Márquez en Niño de Elche, en bracht fantastische duo-platen uit met Rosália en Sílvia Pérez Cruz. In 2020 produceerde hij ook nog enkele andere platen, waaronder die van Lee Ranaldo (Sonic Youth).

Onderdeel van:
Spottickets