Altin Gün & Moğollar

Psychedelische Anatolische retro-muziek
Turkey Now! Festival
di 8 mrt ’22 20:15 uur
di 8 mrt ’22
20:15 uur
  • di 8 mrt ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Altın Gün en Moğollar: twee typische vertegenwoordigers van de psychedelische Anatolische retro-muziek samen op hun best, treden voor het eerst samen op, bij het Turkey Now! Festival.

Bij dit concert zijn zowel zit- als staplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze. Geen Corona-toegangsbewijs nodig! 

Dit is een unieke kans om hun amalgaam van Anatolische muzikale wortels en van muzikale banden tussen verleden en heden live mee te maken. Het Turkse Moğollar was baanbrekend in dit genre en het Nederlands-Turkse Altın Gün is een pionier in het verder vervolmaken ervan. 

Moğollar, een van de eerste moderne rockbands van Turkije, werd opgericht in 1968. Ze experimenteerden met Westerse rock en Turkse volksmuziek, en dit alles op klassieke poëtische teksten. De band is nog steeds één van de meest relevante rockbands van Turkije. 

Het Turks-Nederlandse Altın Gün, behoeft in Nederland nauwelijks nog introductie. Het mixt Turkse folk en disco-pop met psychedelica, funk en rock tot een uitermate dansbaar en upbeat geheel. Het zestal laat zich inspireren door traditionele Turkse muziek en muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray. Zo slaagt Altın Gün erin het Turkse geluid uit de jaren zeventig te samplen en tegelijk helemaal fris en nieuw te klinken, met fuzzy bassen, rauwe saz-riffs en zo nu en dan een orgel. Daarmee heeft het ensemble inmiddels ook ver buiten onze grenzen succes gescoord.

Moğollar en Altın Gün, in zo veel opzichten muzikale geestverwanten, hebben nog nooit samen opgetreden. Dit wordt dus een unieke avond!

 Altin Gün & Moğollar

Zit/sta concert

Dit is een zit/sta concert. Dit betekent dat er zowel zit- als staplekken beschikbaar zijn. Er is vrije plaatskeuze, het is niet mogelijk een plek te reserveren.