KOKOROKO

Een jonge, Afrobeatband uit Zuid-Londen, bestaande uit 8 fantastische bandleden
SO WHAT'S NEXT? PRESENTS
di 26 apr ’22 20:15 uur
di 26 apr ’22
20:15 uur
  • di 26 apr ’22
    20:15 uur
    Tweede Foyer
    Geweest

KOKOROKO is een afrobeatband uit Zuid-Londen bestaande uit acht fantastische bandleden. De groep staat onder leiding van trompettist Sheila Maurice-Grey, die de jonge bandleden (allen afkomstig van verschillende jazzconservatoria in de stad) bij elkaar bracht. 

 

Met preparty & afterparty

De deuren van Muziekgebouw Eindhoven gaan al om 19:15 uur open, zodat je alvast kunt opwarmen tijdens de preparty, waar DJ H the Hype van Jazzjunkies en Global Adventures draait. Ook na afloop bouwt hij een heuse party in de 2e foyer!

Hoe snel bands momenteel een plek kunnen veroveren op de belangrijke podia bewijst het jazzcollectief KOKOROKO. Met hun track Abusey Junction op de baanbrekende compilatie We Out Here, het dubbelalbum dat de jonge Britse jazz in 2018 in één keer pontificaal op de wereldkaart zette, verkregen ze zoveel streams op de digitale kanalen (alleen op YouTube al meer dan 47 miljoen!) dat er een ware hype rond de band ontstond.

Bekijk hier het facebook event.

De muziek van KOKOROKO klinkt als een moderne variant op West-Afrikaanse muziek, geïnspireerd door iconische artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen. De groep bestaat naast bandleider Sheila Maurice-Grey uit een vaste saxofonist, trombonist, bassist, gitarist en percussionist. Regelmatig nodigen ze bevriende muzikanten uit om hen bij te staan op het podium tijdens hun energieke liveshows.

Locatie

Dit concert vindt vanwege productionele redenen niet meer plaats in de Paterskerk van DomusDela, maar in de tweede foyer van Muziekgebouw Eindhoven. Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.