Nijmeegs Studentenorkest CMC

Lustrumconcert
ma 16 mei ’22 20:15 uur

Stravinsky - Vuurvogel
Williams - Jurassic Park
Barber - Adagio for strings
Williams - Star Wars suite

ma 16 mei ’22
20:15 uur
  • ma 16 mei ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Het Nijmeegs Studentenorkest CMC bestaat 85 jaar! In dit lustrumjaar gaat het orkest nieuwe avonturen aan en neemt het je mee in een fantasiewereld met Stravinsky’s Vuurvogel en Amerikaanse filmmuziek.

Stravinksy
De vuurvogel vertelt het verhaal van de boze tovenaar Kashchei die 13 jonge meisjes gevangen houdt. De jonge prins Ivan weet met behulp van de magische vuurvogel de maagden te bevrijden en Kashchei te doden. De nog onbekende Stravinsky schreef muziek bij dit ballet, in première gebracht door Diaghilevs Ballet Russes in Parijs. De slechts 27-jarige componist verbaasde vriend en vijand met zijn sprookjesachtige klanken en de muziek werd al snel zó geliefd, dat Stravinsky orkestsuites arrangeerde: zonder dansers is de muzikale betovering nog krachtiger.

 

Williams
John Williams geldt als grootste filmcomponist aller tijden. Williams verzorgde vanaf 1974 bijna alle muziek voor Stephan Spielberg en op voorspraak van de regisseur werd Williams gevraagd muziek te schrijven voor de inmiddels wereldberoemde Star Wars films. Deze epische muziek heeft iets weg van Korngold en Richard Strauss: het orkest wordt in alle kleuren benut. 
Ook volgde successen als Superman, Jaws, Indiana Jones, Harry Potter en de dinosaurusfilm van Spielberg: Jurassic Park!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. Je  betaalt je pauzedrankje vooraf bij het bestellen van je tickets. Zo geniet je langer van je gezelschap en je drankje!

Het Nijmeegs Studentenorkest CMC bestaat 85 jaar!