Casual Classics

Nationaal Jeugd Orkest & Storioni Trio
di 25 jan ’22 21:00 uur

John Wilson, dirigent
Storioni Trio

Emanuel Moór - Tripelconcert in d kl.t. opus 70
Rachmaninov - Symfonie nr. 2 (selectie)

di 25 jan ’22
21:00 uur
  • di 25 jan ’22
    21:00 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Benieuwd naar Klassiek? Ontdek het bij Casual Classics. Hét klassieke concert waarbij je biertje ook mee de zaal in mag. Probeer het eens voor €5, je drankje is inclusief! 

Eind januari vertrekt het Nationaal Jeugdorkest weer op zijn jaarlijkse Wintertournee, en er staat een bijzonder programma op de lessenaars. Onder leiding van de Britse dirigent John Wilson brengen de geselecteerde musici samen met het Storioni Trio alsnog een vergeten compositie van de Hongaarse Emanuel Moór op het podium, nadat dit vorig jaar (tijdens het 25-jarig jubileum van het trio) helaas niet door kon gaan. Het gaat om het Tripelconcert uit 1907, dat hoogstwaarschijnlijk nooit eerder in Nederland is uitgevoerd. Een mooie primeur dus!

Dit concert is wegens de aanhoudende coronamaatregelen helaas geannuleerd. Kaartkopers zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.

Ook de Tweede symfonie van Sergej Rachmaninov staat op het programma, dat net als het Tripelconcert van Moór in 1907 het levenslicht zag. Rachmaninovs onzekerheid, die was onstaan na de vernietigende kritieken op zijn Eerste symfonie, zorgde ervoor dat hij maanden bezig was met het herzien van zijn tweede symfonie. Gelukkig leverde deze compositie hem de Glinka Prijs én een stuk meer vertrouwen in zijn kwaliteiten als componist op.

Check hier alles over het Stroinoi Trio, hét pianotrio van Nederlandse bodem dat tot ver over onze grenzen populair is!

Kennis maken met en genieten van klassiek mét een lekker drankje erbij. Casual Classics, gewoon een relaxt avondje mooie muziek!

Nu je hier bent, had je al gezien dat er op 3 april nog een Casual Classics gepland staat? Kijk hier


Casual Classics, gewoon een relaxt avondje mooie muziek!