Gilbert O’Sullivan

Grondlegger van het singer-songwriter genre
just Gilbert
ma 17 okt ’22 20:15 uur
ma 17 okt ’22
20:15 uur
  • ma 17 okt ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Na zijn prachtige concert begin 2020, kon een terugkeer van de legendarische singer-songwriter Gilbert O'Sullivan natuurlijk niet uitblijven. Eveneens als net voor de pandemie, zal de artiest deze avond solo aantreden voor een intieme ontmoeting met zijn fans.

De Ierse Engelsman uit Waterford wist vooral in de jaren ‘70 hit na hit te scoren. Het was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek. Er zullen dus verschillende albums te vinden zijn in vooral moeders platenkast.

Nu, enkele decennia later, horen we de echte ‘pianoman’ achter zijn toetsen opnieuw de sterren van de hemel zingen. Met Ethan Johns als producer zit hij met de nieuwe plaat in de slipstream van Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne, bij wie Johns ook betrokken was. Het album Gilbert O’Sullivan kwam uit in 2018 en kent prachtige liedjes die een kop en staart hebben en mooie verhalen vertellen, zoals een echte singer-songwriter betaamt. In Engeland kwam die meteen binnen in de top 20.

Op deze plaat van O’Sullivan horen we de liedjes Love How You Leave Me en de ballade Dansette Dream. Ze passen perfect in de sfeer van zijn Top 2000 hits Alone Again en Nothing Rhymed uit vroeger tijden. Ook de uptempo songs What is it About My Girl en No Head For Figures Like Yours klinken als de jaren ’70, in een hedendaags jasje.

Afgelopen juli lanceerde O'Sullivan zijn album Driven, wat in Engeland goed werd ontvangen. Naast grote hits als Nothing Rhymed, Claire en Alone Again speelt O'Sullivan ook een aantal van zijn nieuwe nummers, geheel in semi-acoustische setting.