STRP x TROMP

Max Cooper ft. Dominique Vleeshouwers, Beatrice Dillon ft. Kuljit Bhamra, Playground, fusus
do 7 apr ’22 21:00 uur
do 7 apr ’22
21:00 uur
  • do 7 apr ’22
    21:00 uur
    Grote Zaal
    Geweest

STRP x TROMP

Max Cooper - Beatrice Dillon ft. Kuljit Bhamra - Playground - Fusus


STRP en Tromp Percussion verbinden op deze avond elektronische muziek met slagwerk, in een zoektocht naar de nieuwste acts, collabs, releases en ritmes. 

Max Cooper ft. Dominique Vleeshouwers

De Britse Max Cooper, de headliner van de avond, is een techno/house/minimal DJ & producer uit Londen. Cooper gaat vanavond een eenmalige samenwerking aan met Nederlands meest vooraanstaande percussionist Dominique Vleeshouwers. Max Cooper staat bekend om z’n emotionele techno, vaak vanuit een wetenschappelijk perspectief benaderd. Zijn live sets zijn ondersteund door breed uitwaaierende visuals die je meevoeren in zijn performance. Max Cooper zal vanavond ook zijn nieuwste album presenteren. 

Beatrice Dillion ft. Kuljit Bhamra

“The most thrilling new voice in British electronic music” volgens The Guardian. Niet voor niets werd het debuutalbum Workaround van de Londense producer Beatrice Dillon door Pitchfork en The Wire de hemel ingeprezen. Dillon’s tracks blinken uit in precieze productie en gaan van minimalistische techno met blazerssamples tot dub met vingervlugge tabladrums. Voor dat laatste neemt Dillon tabla grootmeester Kuljit Bhamra mee, die onlangs ’s werelds eerste elektronische tabla lanceerde.

Playground

Playground is de elektronische outfit van Dominique Vleeshouwers, die een bliksemcarrière maakte sinds hij als eerste Nederlandse slagwerker in 2014 TROMP Percussion won. Samen met de Berlijnse toetsenist Benjamin Geyer maakt Vleeshouwers symfonische techno. De twee ontwikkelen voor deze gelegenheid nieuw materiaal dat voortbouwt op het succes van hun eerste samenwerking, twee jaar geleden.

fusus

De avond wordt geopend door fusus, een jong collectief van drie multi-instrumentalisten/producers die hun oorsprong in klassiek slagwerk versmelten met nieuwe elektronische muziek. Met een uitgebreide verzameling van ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, samples en lichteffecten bouwen ze een brug tussen analoge en elektronische geluiden.