Caroline Deruas

Salvador Sobral

Exclusieve show in Nederland
do 1 sep ’22 20:15 uur
do 1 sep ’22
20:15 uur
  • do 1 sep ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De Portugese jazz-zanger won in 2017 het Eurovisie Songfestival met het ingetogen nummer Amar Pelos Dois. In 2021 bracht Sobral zijn nieuwe album bpm uit, wat voor het eerst geheel gecomponeerd is door Salvador zelf samen met zijn jarenlange partner Leo Aldrey. Na meerdere uitverkochte shows in ons land is Salvador dit jaar terug voor een exclusieve Nederlandse show in onze Kleine Zaal.

 

Sobral heeft gewoond in de Verenigde Staten en ook in Spanje, waar hij twee jaar jazz studeerde aan de prestigieuze school Taller de Músics. Gedurende deze periode componeerde hij zijn eigen nummers, creëerde hij verschillende projecten en ontdekte hij zijn muzikale identiteit. Door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2017 werd Salvador snel één van de internationaal bekendste artiesten van Portugal. Hij won het festival met een lied dat door zijn zus, Luísa Sobral, was gecomponeerd en behaalde hiermee het beste resultaat in de geschiedenis van Eurovison.

In 2016 bracht Salvador zijn eerste soloalbum Excuse Me uit. In maart 2019, bijna twee jaar na zijn overwinning op het Eurovisie Songfestival, kwam zijn tweede album Paris, Lisboa uit, waarmee hij een zeer succesvolle tournee door Europa speelde. In 2022 komt de Portugese zanger naar ons in Eindhoven om zijn nieuwe album bpm te verkondigen. Salvador zal niet alleen komen, want hij zal ook zijn vierkoppige band meenemen, bestaande uit Max Agnas (piano), André Rosinha (contrabas), Bruno Pedroso (drums) en André Santos (gitaar).

De songs op bpm kwamen voort uit een eerste concept, ontwikkeld tijdens een retraite in het zuiden van Portugal. Hier schetsten Salvador en zijn muzikale partner Leo Aldrey de fundamenten van het album, dat 9 liedjes bevat in het Portugees, twee in het Engels, en twee in het Spaans, en getuigt van Salvador's blijvende veelzijdigheid en visie.

Onderdeel van:
Spottickets