GoGo Penguin

SO WHAT'S NEXT? PRESENTS
zo 18 dec ’22 20:15 uur
zo 18 dec ’22
20:15 uur
  • zo 18 dec ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

GoGo Penguin is een Engelse band afkomstig uit Manchester, bestaande uit drie waanzinnige bandleden: pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka, en drummer Jon Scott. Electronics en club culture komen samen in een überhippe blend met minimalistische jazz- en rockinvloeden.

De bandleden van GoGo Penguin worden internationaal geprezen als meeslepende live performers en innovatieve soundtrackcomponisten. Ze versmelten onder andere jazz, klassiek en elektronische invloeden met een dorst naar vernieuwing. En dat alles in een zinderende show met bijzondere special effects!

Ze werden in 2014 bekroond als makers van een van de Mercury Prize-albums van het jaar en hebben op plaat én in de live-arena een succes gekend dat door maar weinig zangloze groepen uit de 21e eeuw wordt geëvenaard.

Ze treden op met muziek van hun 2020 Blue Note Records-release, samen met nieuwe muziek en favorieten. 2022 markeert ook het tourdebuut van de band's nieuwste lid, drummer Jon Scott, die zijn eigen unieke stijl naar GoGo Penguin brengt.

Powered by fluttering, junglist drums, slithering bass lines and an increasing bank of Enoesque digital manipulations. Hypnotic stuff.

The Guardian