The Temptations & The Four Tops

Twee legendarische Motownacts
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
za 22 okt ’22 20:15 uur
za 22 okt ’22
20:15 uur
  • za 22 okt ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal

[Dit is een zit - staconcert]


Het gebeurt niet vaak dat twee Motowngiganten samen touren, maar dat geldt niet voor The Temptations & The Four Tops. Zij laten zien dat ze zich meer dan staande kunnen houden tegen over de talloze nieuwe acts van de hedendaagse soul. Met hun energieke pop en funk uit de jaren '70 en '80 brengen deze muzikale grootheden de klassieke Motownhits uit hun repertoire naar het podium van de Grote Zaal in Muziekgebouw Eindhoven.


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

Als het aankomt op Motownlegendes, wordt het niet groter of beter dan de multi-platina verkopende artiesten The Temptations & The Four Tops. 

The Temptations werden in 1999 opgenomen in de Vocal Group Hall of Fame, en ontvingen in februari 2013 de Grammy Lifetime Achievement Award. Dankzij hun harmonieën, een parade van hits en stijlvolle choreografie, werden The Temptations in 1960 een vocale groep waar je U tegen zegt. Een groep die zowel weelderige pop als politiek geladen funk laat zien. The Temptations hadden vele successen waaronder My Girl, I Can't Get Next to You, Just My Imagination (Running Away with Me), en Papa Was a Rollin' Stone. Nog steeds onder leiding van het oorspronkelijke lid Otis Williams, vierden The Temptations opnieuw een belangrijke mijlpaal met de release van het album Temptations 60 (2022). 

Het verhaal van The Four Tops begint op de middelbare school, waar zij de handen ineen sloegen en een groot succes werden. Meer dan vier decennia speelden zij samen, zonder ook maar één wissel van de bandleden. Waar veel andere R&B vocale groepen een tenor in de spotlights zetten, werden The Four Tops geleid door een diepe stem - dat alles weg heeft van een gospel getrainde soul belter. De funky harmonieën van de The Four Tops, ingevuld door Duke Fakir, Obie Benson, en Lawrence Payton, vormden een statement in de pop-soul producties van de jaren '60, én met succes!

Wij van Muziekgebouw Eindhoven kunnen niet wachten om The Temptations & The Four Tops te verwelkomen! 

 

Aftershow

Aansluitend aan het concert zal in de Tweede Foyer een DJ lekkere disco, soul en funk plaatjes draaien. De discovloer ligt klaar, dus blijf nog even lekker dansen!