Melody Gardot

De Amerikaanse jazz-zangeres
vr 21 okt ’22 20:15 uur
vr 21 okt ’22
20:15 uur

Ze betovert, ze charmeert, ze fascineert en bovenal…ze gaat opnieuw op tournee! Melody Gardot, de uit New Jersey afkomstige zangeres, gitarist en pianist, staat bekend om haar aangename, subtiel genuanceerde vocale stijl. Met invloeden uit jazz-, folk-, rock-, en popmuziek, startte Melody haar carrière in de nachtclubscene van Philadelphia. Vijf studioalbums later, heeft het muzikale talent een loyale fanbase opgebouwd en weet ze als geen ander het publiek te raken met haar immense talent. Op 21 oktober a.s. staat Melody Gardot op het podium in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Een genot om nu al naar uit te kijken! 

Het verhaal van Melody is een bijzondere. In het begin van haar carrière overleefde ze een levensgevaarlijk fietsongeluk, waarvan ze maanden in het ziekenhuis moest revalideren. Hier was haar liefde voor muziek, de beste therapie die ze kon krijgen. In deze periode schreef ze dan ook de nummers die later de EP Some Lessons vormden. 

In 2020 bracht Melody Gardot haar meest recente pronkstuk uit; het album Sunset In The Blue. De plaat is volledig geproduceerd tijdens de lockdown! Het was het eerste nieuwe album dat ze uitbracht in vijf jaar tijd en het ontving lovende kritieken. Dankzij haar veelzijdige repertoire neemt ze je mee op nieuwe reis vol muzikale genres van blues, gospel en jazz tot bossa nova.