Melody Gardot

De Amerikaanse jazz-zangeres
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
vr 21 okt ’22 20:15 uur
vr 21 okt ’22
20:15 uur
  • vr 21 okt ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal

Ze betovert, ze charmeert, ze fascineert en bovenal…ze gaat opnieuw op tournee! Melody Gardot, de uit New Jersey afkomstige zangeres, gitarist en pianist, staat bekend om haar aangename, subtiel genuanceerde vocale stijl. Met invloeden uit jazz-, folk-, rock-, en popmuziek, startte Melody haar carrière in de nachtclubscene van Philadelphia. Vijf studioalbums later, heeft het muzikale talent een loyale fanbase opgebouwd en weet ze als geen ander het publiek te raken met haar immense talent. Op 21 oktober a.s. staat Melody Gardot op het podium in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Een genot om nu al naar uit te kijken!


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

Het verhaal van Melody is bijzonder. In het begin van haar carrière overleefde ze een levensgevaarlijk fietsongeluk, waarvan ze maanden in het ziekenhuis moest revalideren. Hier was haar liefde voor muziek de beste therapie die ze kon krijgen. In deze periode schreef ze dan ook de nummers die later de EP Some Lessons vormden. 

In 2020 bracht Melody Gardot haar meest recente pronkstuk uit; het album Sunset In The Blue. De plaat is volledig geproduceerd tijdens de lockdown! Het was het eerste nieuwe album dat ze uitbracht in vijf jaar tijd en het ontving lovende kritieken. Dankzij haar veelzijdige repertoire neemt ze je mee op nieuwe reis vol muzikale genres van blues, gospel en jazz tot bossa nova.


Aftershow: Nyala

Na het concert van Melody Gardot is er een aftershow met Nyala in de Tweede Foyer.

Nyala is een trio bestaande uit Pau Li Liem (zang, piano), Stef Joosten (basgitaar) en Jorrit Romme (drums). Net zoals de naam beschrijft (Nyala is het Indonesische woord voor “vlam”), is hun muziek steeds veranderend en in beweging. Het kan smeulen, intens en laag in dynamiek, maar het heeft de mogelijkheid om uit te groeien tot vurige improvisaties en composities. Geïnspireerd door de onvoorspelbare eigenschappen van een vlam streven ze naar het vinden van nieuwe geluiden en verkennen ze nieuwe manieren om hun eigen composities te interpreteren. Het startpunt kan een vaststaande compositie zijn, een patroon of een tekst maar als ze beginnen met spelen zal het zich ontwikkelen tot een nieuwe impressie van het stuk. Ze zijn niet gebonden aan een genre of een stijl, maar spelen met een open mind en vol creativiteit.

 

Onderdeel van