Sjoerd van Eijck's OAK

Blue Note ClubSessions
za 19 mrt ’22 16:00 uur
za 19 mrt ’22
16:00 uur
  • za 19 mrt ’22
    16:00 uur
    Stadsfoyer
    Geweest

Voor Sjoerd van Eijck is de tijd rijp om als componist en bandleider de schijnwerpers op te zoeken. Zijn in 2019 opgerichte ensemble OAK is het gedroomde vehikel. Van Eijck heeft louter medemusici om zich heen verzameld die zijn intieme stijl tot in het kleinste detail aanvoelen. Trompettist Koen Smits, bassist Alessandro Fongaro en slagwerker Willem Romers voegen rijke kleuraccenten en stuwende ritmiek toe aan Van Eijcks onmiskenbare pianosignatuur.

Invloeden uit de vrije improvisatie, de klassieke muziek, het minimalisme en de Scandinavische, melodische jazz stromen samen in het geluid van OAK. “Ik vertel een verhaal dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan beleven. De luisteraar wordt iedere keer meegenomen op een reis die nooit hetzelfde is”, benadrukt Van Eijck. Het wordt één groot avontuur deze middag bij Blue Note ClubSessions waarbij het nieuwe album 'Aurora' centraal staat.

Sjoerd van Eijck: piano en composities
Koen Smits: trompet
Alessandro Fongaro: bas
Willem Romers: slagwerk

Voor het optreden draaien de JazzJunkies. De deuren gaan om 15:00u open. De live show start om 16:00u in de Stadsfoyer.

In de reeks Blue Note ClubSessions programmeren we elke zaterdag jazz & soul acts. Gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazzscene wisselen elkaar af in een ongedwongen clubsetting.