Eric Larrayaduei

Bachs Weihnachtsoratorium

door Les Talens Lyriques & Nederlands Kamerkoor
Internationale Barokorkesten
wo 14 dec ’22 19:30 uur


Christophe Rousset, dirigent
Johanna Winkel, sopraan
Sophie Harmsen, alt
Zachary Wilder, tenor & evangelist
Krešimir Stražanac, bas

wo 14 dec ’22
19:30 uur
  • wo 14 dec ’22
    19:30 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Tien dagen voor Kerstavond: het grote feest is bijna daar. Met dit concert doet u alvast een flinke voorproef. Bach verbeeldde in zijn Weihnachtsoratorium het Kerstverhaal. Dat hij overigens ontdeed van de minder prettige aspecten, zoals de kindermoord door Herodes. Het is vreedzaamheid, vriendelijkheid, vreugde in dit werk. Dat hoor je al meteen aan het begin: ‘Jauchzet, frohlocket’, zingt stralend het hele koor. Bach bedoelde de zes delen van het werk om op verschillende dagen in de Kersttijd te worden uitgevoerd; wij horen deze zes cantates integraal. Een ervaring die Bach zelf dus niet gekend heeft. Wat een weelde!

Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble,’ schreef de Volkskrant. Al tachtig jaar behoort het tot de wereldtop. Uitnemend ensemble om Bachs meesterwerk mee te vertolken. 
 
Het Franse gezelschap Les Talens Lyriques neemt het instumentale deel voor zijn rekening. Het maakte in zijn dertigjarig bestaan al opnames voor labels als Erato, Naïve, Virgin Classics en Decca. Hun opname van Gounods opera Faust uit 2019 won maar liefst een Diapason d’or, de Choc Classica en de Diamant van Opéra Magazine. Het ensemble maakte ook de beroemde soundtrack voor de film Farinelli (1994), waarvan meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!