Sim Canetty-Clarke

Early Opera Company

Purcell's Dido and Aeneas
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
zo 2 okt ’22 13:30 uur

Charpentier - Actéon
Purcell - Dido and Aeneas

Early Opera Company Orkest
Christian Curnyn, artistiek leider
Dame Sarah Connolly, mezzo-sopraan (Dido)
Edward Grint, bas-bariton (Aeneas / jager)
Hilary Summers, alt (tovenares/ Junon)
Sam Boden, tenor (matroos, geest / Actéon, jager)
Rowan Pierce:, sopraan (Belinda, 1e heks / Diane, Daphné)
Miriam Allen, sopraan (2e dame, 2e heks / Arthebuze, Hyale)

zo 2 okt ’22
13:30 uur
  • zo 2 okt ’22
    13:30 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Henry Purcell's opera ‘Dido and Aeneas’ duurt maar een uur. Maar wat voor een uur… een emotionele en muzikale snelkookpan. In sneltreinvaart zijn we getuige van een heftige liefdesrelatie tussen de aanvankelijk twijfelende Koningin Dido en de Trojaanse held Aeneas.


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

En dan: Aeneas’ aankondiging dat hij haar gaat verlaten. Dido’s vertwijfeling, woede en wanhoop, die zo sterk zijn dat ze er uiteindelijk aan overlijdt. Eén van de allereerste voorbeelden van een liefdesdood in een opera. Purcell's muziek is - voor zijn doen - simpel, maar gaat wel recht je hart in. Dido’s aangrijpende slotaria ‘When I am laid in earth’ met het tweemaal zacht klinkende ‘Remember me’ staat niet voor niets jaar in jaar uit bij de eerste tien van de klassieke top 400.    

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Deze mini-opera wordt gebracht door de Engelse Early Opera Company. Een klein, select gezelschap, lieveling van recensenten en winnaar van talloze awards voor hun cd’s op het prestigieuze label Chandos. De rol van Dido is weggelegd voor niemand minder dan de gelauwerde mezzosopraan Dame Sarah Connolly, vooral beroemd geworden door haar weergaloze Händelvertolkingen.