Robert Cray Band

i.s.m. Effenaar
vr 22 jul ’22 20:15 uur
vr 22 jul ’22
20:15 uur
  • vr 22 jul ’22
    20:15 uur
    Effenaar
    Geweest

Dit concert is georganiseerd door Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar.

 

Locatie: Grote Zaal van Effenaar

 

Vijf Grammy's in de kast, talloze studio-albums, hits, wereldwijd uitverkochte zalen, opgenomen in de Blues Hall Of Fame… Robert Cray dus! De Amerikaanse bluesman lijkt alleen maar beter te worden naarmate zijn leeftijd vordert. Zijn blues zijn altijd toegankelijk geweest, zonder dat hij afbreuk deed aan de oerkracht van het genre, en dat leverde hem in de jaren tachtig twee wereldhits op: Right Next Door (Because Of Me) en Don’t Be Afraid Of The Dark. 

Sindsdien heeft Cray de perfecte partner-in-crime gevonden in producer/drummer Steve Jordan. Ook op Cray’s gloednieuwe album That’s What I Heard (2020) is het tweetal weer op dreef – luister maar eens naar de onweerstaanbare groove van This Man!

Over Robert Cray

Robert Cray heeft een sound gecreëerd die voortkomt uit Amerikaanse roots en vandaag de dag zowel vernieuwend als vertrouwd klinkt. In iets meer dan 40 jaar hebben Cray en zijn band 20 releases opgenomen, waarvan er 15 in de Billboard charts hebben gestaan, en hebben ze over de hele wereld in bars, concertzalen, festivals en arena's gespeeld.

 

Deuren open | 19.30
Start concert | 20:15

Let op: het betreft een ongeplaceerd concert.