Benefietconcert Oekraïne

Concert for peace in Muziekgebouw Eindhoven
za 26 mrt ’22 20:15 uur
za 26 mrt ’22
20:15 uur
 • za 26 mrt ’22
  20:15 uur
  Grote Zaal
  Geweest

We organiseren samen met een spraakmakende line-up een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

Het is een unieke kans om een bijzonder concert bij te wonen in Muziekgebouw Eindhoven. Tijdens deze avond kan er ook nog een vrijwillige donatie worden gedaan. Alle winst van dit benefietconcert gaat naar Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de inwoners van Oekraïne.


Line-up

 • Iris Hond
 • Eric Vloeimans
 • Kovacs
 • Theo Maassen
 • Edsilia Rombley

Benefietconcert Oekraïne

De avond wordt geopend met een welkomstwoord van burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. De Eindhovense Mike Weerts zal deze avond de host zijn.

Zij hebben hun medewerking toegezegd, omdat ook zij hun bijdrage willen leveren aan het ‘concert for peace in Muziekgebouw Eindhoven’. Zo heeft Kovacs vaker in Oekraïne gespeeld: "In Odessa, Kiev en Kharkov heb ik meermalen gespeeld, ik kreeg altijd bloemen tijdens en na mijn concerten, ik voelde me altijd heel erg welkom en op mijn gemak, het is vreselijk wat er nu allemaal gebeurt en wil heel graag helpen", aldus Sharon Kovacs.

Ook Eric Vloeimans vindt de oorlog vreselijk: "Zo’n vreselijke oorlog. Het voelt zo onmachtig. Wat kun je doen? Ik moet denken aan de woorden die Albert Ayler zei: 'Music is the Healing Force of the Universe' en daar sluit ik me hartstochtelijk bij aan. Ik speel deze avond met mijn hele ziel en zaligheid voor het grotere goed in de hoop dat de intentie die wij met muziek neerzetten ons laat doorzien dat agressie en geweld geen enkel doel dient." 

Iris Hond over haar deelname aan het concert: "Ik ben blij dat ik me bij dit Benefiet voor Oekraïne kan inzetten voor alle mensen die zijn getroffen door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne. Woorden schieten tekort, en dat is precies waar muziek van grote betekenis kan zijn."

Host van de avond, Mike Weerts, zegt over zijn bijdrage het volgende: "Voor wat er momenteel gebeurt in Oekraïne heb ik weinig woorden, maar des te meer compassie. Daarom ben ik blij dat ik een heel klein steentje kan bijdragen."

Eigenlijk zou Trijntje Oosterhuis tijdens het benefietconcert optreden, maar omdat ze positief getest is COVID-19, kan zij helaas niet komen. In haar plaats komt Edsilia Rombley de line-up versterken. Trijntje: “Helaas ben ik positief getest op Corona, waardoor ik de komende dagen in quarantaine moet en mijn optredens moet afzeggen. Heel erg jammer, ik was zaterdag graag bij de benefietavond voor de slachtoffers Oekraïne aanwezig geweest om een muzikaal steentje bij te dragen. Ik hoop dat er mooi bedrag voor de slachtoffers wordt opgehaald en dat er snel een eind mag komen aan deze verschrikkelijke oorlog! What the world needs now…... is love…. sweet love.”