Andy Staples

Voces8

Enchanted Isle
Internationale Topkoren
do 24 nov ’22 20:15 uur
do 24 nov ’22
20:15 uur
  • do 24 nov ’22
    20:15 uur
    Catharinakerk
    Geweest

Enchanted Isle
Golvende heuvels en groene valleien, ruwe bergwanden en verborgen dorpen, een plek waar wild en gecultiveerd naast elkaar bestaan – het unieke karakter van het land dat we thuis noemen is eeuwen een inspiratie voor zowel kunstenaars als musici. Folk repertoire, door de jaren heen steeds doorgegeven, vormt zo een continue culturele identiteit die steeds door opeenvolgende generaties wordt vernieuwd volgens de dan geldende manieren en smaken.

Het programma Enchated Isles (Betoverde Eilanden) werpt een hedendaagse blik op dit landschap. Nieuwe bewerkingen van Schotse en Ierse melodieën zij aan zij met werken die gezet zijn op teksten van de grootste Engelse dichters. Muziek, ooit geschreven voor film of televisie, opnieuw bewerkt tot klanken die doen denken aan met waterverf geschilderde landschappen of zorgvuldig gebeeldhouwde sculpturen. Voces8 hoopt met de contrasterende koorklanken van dit programma bij het publiek een diversiteit aan verbeeldingen te ontlokken - van zacht gekwaste vergezichten tot uitgebeitelde rotspartijen – en een gevoel van zowel verlangen als van diepe verbondenheid over te brengen. “... telling old stories, singing songs, that make me think about where I came from…

Om de wachttijden aan de bar tot een minimum te beperken, werken we met een portemonneeloze pauze. Een pauzedrankje is inbegrepen in de ticketrprijs.

Programma

Byrd - Sing Joyfully
Tallis - O Nata Lux
Sibelius - Be Still My Soul (Finlandia)
Runestad - Let My Love Be Heard
Panufnik - Love Enduret
Gibbons - Drop, Drop, Slow Tears
Pärt - The Deer’s Cry
Elgar - Lux Aeterna
Britten - Hymn to St Cecilia
Weelkes - As Vesta Was from Latmos Hill Descending
Di Lasso - Dessus le Marché D’Arras
Van Morrison - Moondance (arr. A. l ’Estrange)
Traditional - Danny Boy (arr. J. Pacey)
Rusby - Underneath the Stars (arr. J. Clements)
Dougie MacLean -  Caledonia (arr. B. Morgan)