Erik Bosgraaf & Ensemble Cordevento

Smart en schoonheid in de Grand Siècle
Festival Oude Muziek presenteert
wo 8 feb ’23 20:15 uur


Werken van Marais, Hotteterre, D’Anglebert & Dornel

wo 8 feb ’23
20:15 uur
  • wo 8 feb ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Smart en schoonheid in de Grand Siècle
Intens. Droevig. Intens droevig. Intrigerend ook. En zelfs noemt Cordevento zijn concert Le Plaintif: Het Klagende. Zullen er tranen vloeien vanavond? Goed mogelijk, bij het publiek. Niet dat het één grote treurzang wordt; de componisten op dit programma – allen Fransen – wisten het binnen het betamelijke, beter gezegd kunstzinnige te houden. In de late 17e en vroege 18e eeuw was droevige muziek in Frankrijk nu eenmaal een tijdje mode; het inspireerde mensen als Marain Marais en Jacques-Martin Hotteterre tot onsterfelijk mooie composities. 

Erik Bosgraaf is Nederlands bekendste blokfluitist, en daarnaast musicoloog. Hij wordt ook beschouwd als een van ’s werelds meest virtuoze blokfluitisten en hij is zeker een van de avontuurlijkste. De blokfluit is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie en mogelijkheden. Bosgraaf won diverse prijzen, waaronder de Londense Borletti-Buitoni Trust Award en de Nederlandse Muziekprijs. Barokensemble Cordevento bestaat in de basis uit een trio: fluitist Erik Bosgraaf, klavecinist Alessandro Pianu en barokgitarist Izhar Elias. Zij spelen in wisselende samenstellingen met andere musici op (kopieën van) oude instrumenten. Cordevento liet in heel Europa, Amerika en Rusland op prestigieuze festivals van zich horen.

 Ensemble Cordevento
Sjaak Verboom

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. Je betaalt je pauzedrankje vooraf bij het bestellen van je entreebewijs. Zo geniet je langer van je gezelschap en je drankje.