© Ari Magg

St. Louis Symphony Orchestra & Víkingur Ólafsson

Toporkest in Grieg en Rachmaninov
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
ma 27 mrt ’23 20:15 uur


Stéphane Denève, dirigent
Víkingur Ólafsson, piano

Prokofjev - De liefde voor drie sinaasappelen
Grieg - Pianoconcert
Rachmaninov - Symfonische Dansen
 

ma 27 mrt ’23
20:15 uur
  • ma 27 mrt ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

Opgericht in 1880 (!) heeft het St. Louis Symphony Orchestra een geschiedenis en een traditie waar je u tegen zegt. Meer dan honderd optredens van het orkest zijn vastgelegd, die hebben geleid tot zestig Grammy Award nominaties. En negen keer hebben ze daadwerkelijk die felbegeerde prijs gewonnen. En een box met acht live-opnames onder de toenmalige chef-dirigent Hans Vonk won ook nog eens een Edison. Ere-dirigent van het orkest, dat door Time Magazine werd uitgeroepen tot het een na beste orkest van de VS, is Leonard Slatkin. 

Er is om 19:30 uur een gratis inleiding, mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.


De IJslandse pianist Víkingur Ólafsson heeft diepe indruk gemaakt met zijn opmerkelijke combinatie van muzikaliteit op het hoogste niveau en visionaire programma's. Zijn opnames voor Deutsche Grammophon - Philip Glass Piano Works (2017), Johann Sebastian Bach (2018), Debussy Rameau (2020) en Mozart & Contemporaries (2021) - spraken tot de publieke en kritische verbeelding en hebben geleid tot meer dan 400 miljoen streams. Ólafsson is nu een van de meest gevraagde artiesten van dit moment en heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Rolf Schock Prize for music (2022), Gramophone magazine Artist of the Year, Opus Klassik Solo Recording Instrumental (tweemaal) en Album of the Year bij de BBC Music Magazine Awards. 

Ólafsson blijft optreden als artist in residence bij 's werelds beste orkesten, concertzalen en festivals, en werkt hij met de grootste componisten van vandaag. Dit seizoen treedt hij op met orkesten als het Concertgebouworkest, New York Philharmonic, Berliner Philharmoniker, en nu ook met St. Louis Symphony Orchestra.

  

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Credits

Sergej Rachmaninov

1873 - 1943     |     Russisch