Marco Borggreve

Rotterdams Philharmonisch Orkest

o.l.v. Lahav Shani
INTERNATIONALE TOPORKESTEN
wo 17 mei ’23 20:15 uur


Lahav Shani, dirigent
Chen Reiss, sopraan
Anna Larsson, mezzosopraan
Laurens Symfonisch Koor

Mahler - Symfonie nr. 2 'Auferstehung'
 

wo 17 mei ’23
20:15 uur
  • wo 17 mei ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

De dood. Verlossing. Wederopstanding. Minder dan dit komt er niet aan de orde in Mahlers gigantische Tweede symfonie, die bijna anderhalf uur duurt en waaraan hij jaren werkte. Voor groot symfonieorkest, met extra koper en klokken, met vierstemmig koor, met de solistische stemmen van sopraan en alt. Én met een ‘Fernorchester’, dat zich buiten de zaal opstelt. Kon het niet wat minder? Neen. Mahler wilde de meest verheven gedachten uitdrukken en ‘alleen de noten voldeden daarvoor niet.’ Het is een machtig muzikaal epos geworden, Mahlers Tweede symfonie ‘Auferstehung’. In het vierde deel wordt de rode roos, een middeleeuws symbool voor Maria, aangeroepen; in de finale, bijna een symfonie op zich, wordt de Apocalyps geschilderd waarop bevrijdend met Klopstocks ode het ‘Aufersteh’n, ja aufersteh’n’ klinkt.

Er is om 19:30 uur een gratis inleiding, mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden van Muziekgebouw Eindhoven.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is een modern symfonieorkest met sterke wortels in de traditie van de klassieke muziek en het temperament van de thuishaven Rotterdam. Met chef-dirigent Lahav Shani ervoor wordt het een grootse uitvoering van Mahlers meesterwerk.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Credits

Gustav Mahler

1860 - 1911   |   Oostenrijks   |   18 werken