© Isaac Owosu

Rachel Rumai Diaz & Ragazze Quartet

Ode aan de Vrouw - prikkelend & uitdagend
Scherpdenkers
wo 12 apr ’23 20:15 uur


Rachel Rumai Diaz, spoken word
Aylin Sezer, sopraan
Regie: Rianne Meboer
Dramaturgie: Arthur Kneepkens

Op het programma nieuw werk van Aftab Darvishi

wo 12 apr ’23
20:15 uur
  • wo 12 apr ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Door persoonlijke omstandigheden zijn de performers van I am (not) every woman helaas niet in staat om de voorstelling te spelen, dus het concert op 12 april in Muziekgebouw Eindhoven wordt helaas geannuleerd. Tickethouders worden geïnformeerd via de mail.


Zes vrouwelijke artiesten brengen een gezongen en gesproken ode aan de vrouw waarvan de stem te weinig gehoord wordt, voortgestuwd door het dynamische spel van een strijkkwartet (Ragazze) dat geen klankkleur schuwt om de juiste toon te treffen. Rachel Rumai Diaz brengt middels gesproken woord de concrete ervaringen uit all-female communities aan het publiek over en sopraan Aylin Sezer voegt door het zingen van aria’s een meer beschouwende emotionele laag toe.


Deze voorstelling is volledig Nederlands gesproken.

De voorstelling vindt zijn vertrekpunt in de muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’. We zien een reis die gaat van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van deze safe spaces, naar een strijd van onbegrip en verschillen. 

De nieuwe muziek van Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse traditie als muziek uit niet-westerse culturen. Op dit kruispunt ontwikkelde zij een oorspronkelijke stem. Haar werk is enerzijds verstild en atmosferisch, anderzijds heeft deze tal van verschillende klankkleuren en kleine nuances, waardoor het veel lagen heeft. Hierdoor kunnen toegankelijkheid en een diepere boodschap naast elkaar bestaan. De beeldende regie van Rianne Meboer, waarin ruimte is voor lichtheid en humor, onderkent de waarde van sisterhood.

Ragazze Quartet

Dit is een voorstelling zonder pauze