Allard Willemse

Rembrandt Frerichs

Frerichs speelt eigen, jazzy Pianoconcert nr. 1
Kleine Zaal op Zondag
zo 26 feb ’23 12:00 uur


Rembrandt Frerichs, componist & piano
Eva Stegeman & Pieter van Loenen, viool
Judith Wijzenbeek, altviool
Charles Watt, cello
Andrea Caruso, akoestische bas
Vinsent Planjer, slagwerk

zo 26 feb ’23
12:00 uur
  • zo 26 feb ’23
    12:00 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Rembrandt Frerichs & de Staalmeesters
Voor pianist en componist Rembrandt Frerichs (1977) begon een nieuw muzikaal avontuur toen altviolist Michael Gieler (Concertgebouworkest) hem een compositie opdracht gaf die uitgroeide tot Rembrandts Pianoconcert nr. 1.

Met dit concert laat Frerichs zien dat klassiek en jazz een stuk minder ver uit elkaar liggen dan gedacht. Zowel Mozart als Beethoven voerden namelijk hun eigen pianoconcerten zelf uit zonder uitgeschreven pianopartij: de uitvoeringspraktijk van de grote meesters. Zo’n uitvoering wordt een beleving van op maat gesneden muziek voor de individuele pianosolist, waardoor geen concert twee keer hetzelfde is.

Als luisteraar ervaar je de muzikale battle tussen ensemble en piano; een enerverende rituele dans van twee partijen. Een nieuwe weg wordt ingeslagen doordat improvisator Rembrandt met de klassieke musici samen op het podium het beste uit twee werelden verenigt. Net als bij de grote meesters zit ook hier de componist zelf achter de vleugel.

Rembrandt Frerichs & Ensemble
Allard Willemse

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. Je betaalt je pauzedrankje vooraf bij het bestellen van je entreebewijs. Zo geniet je langer van je gezelschap en je drankje.