Pim Geerts

Maestro Jules Onthult

Rachmaninov Pianoconcert nr. 2
For the Love of Music
di 16 mei ’23 20:15 uur
di 16 mei ’23
20:15 uur
  • di 16 mei ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

Wil je op één avond alles te weten komen over een klassiek meesterwerk? Dat kan tijdens Maestro Jules Onthult. Tijdens dit onthullingsconcert maakt dirigent Jules van Hessen (Maestro Jules) klassieke muziek aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen! Met vandaag: Rachmaninovs Tweede Piano Concert.

Voor de pauze vertelt Maestro Jules onder meer over Rachmaninovs legendarische grote handen, zijn writers block, de betekenis van kerkklokken in het stuk en hoe zijn zwijmelende melodieën in de popmuziek terecht zijn gekomen. Maar Maestro Jules onthult ook dat niet alles in dit concert van Rachmaninovs hand is… 
Na de pauze speelt het orkest het hele werk en je beleeft de muziek met andere oren!

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

For the Love of Music
Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.