Roxane van Iperen & Calefax

De Schoonheid van Verzet
Scherpdenkers
do 9 feb ’23 20:15 uur


Programma:

Eric Dolphy - God Bless The Child (Billie Holiday/arr. Eric Dolphy/arr. Raaf Hekkema)
Jacob TV - Jesus is Coming
Olivier Messiaen - Abîme des oiseaux (uit 'Quatuor pour la fin du Temps')
Kinan Azmeh - Airports

do 9 feb ’23
20:15 uur
  • do 9 feb ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal

In deze editie van Scherpdenkers verdiepen auteur Roxane van Iperen en rietkwintet Calefax zich in de functie van muziek: een avond over de rol die muziek voor de mens kan spelen in tijden van conflict, onderdrukking en trauma. Voor Van Iperen is de dubbele functie van muziek belangrijk: enerzijds als een vorm van expressie in een omgeving waarin mensen zich niet vrijuit kunnen uiten, anderzijds als middel om mensen in vervoering te brengen. Roxane van Iperen, onder meer bekend van de bestseller 't Hooge Nest, luistert tijdens het schrijven van haar boeken heel specifiek naar muziek, van klassiek tot hiphop, omdat muziek haar in een bepaalde gemoedstoestand brengt. Calefax speelt door Van Iperen geselecteerde muziek met een groter verhaal, die uiteenloopt van Kinan Azmeh en Olivier Messiaen tot JacobTV.

Roxane van Iperen, onder meer bekend van de bestseller ’t Hooge Nest, luistert tijdens het schrijven van haar boeken heel specifiek naar muziek, van klassiek tot hiphop, omdat muziek haar in een bepaalde gemoedstoestand brengt. Calefax speelt door Van Iperen geselecteerde muziek met een groter verhaal, die kan komen van Henriëtte Bosmans, Messiaen, Jacob TV en vele anderen.

Deze voorstelling is volledig Nederlands gesproken en heeft geen pauze.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. Je betaalt je pauzedrankje vooraf bij het bestellen van je entreebewijs. Zo geniet je langer van je gezelschap en je drankje.