Lunchpauze concert TU/e

Storioni Festival
wo 1 jun ’22 12:40 uur

Sonoro Quartet
Justus Grimm, cello
Danae Dörken, piano
Storioni Trio

Repertoire
Joseph Haydn - Strijkkwartet Hob.III, nr.81, op.77, nr.1 in G gr.t. deel I
Frank Bridge - 'Four pieces' voor cello en piano 
Johannes Brahms - uit Pianotrio nr.1 op.8 in B gr., deel 1 Allegro con brio

wo 1 jun ’22
12:40 uur

Wie in Eindhoven en omgeving op zoek is naar een mooi begin van de maand juni is van harte welkom bij het sprankelende Storioni Festival. Dit veel bejubelde muziekfeest in het prachtige Brabant wordt gedragen door het internationaal geliefde Storioni Trio van violist Wouter Vossen, zijn broer cellist Marc Vossen en pianist Bart van de Roer.

Nu het trio zijn vijfentwintigjarig jubileum achter de rug heeft en de pandemie is uitgeraasd, is het tijd voor een nieuwe uitbundige editie van het festival. Daarin zullen de vele ervaringen doorklinken die het Storioni Trio inmiddels achter de rug heeft in de vele uithoeken van de wereld, in kleine en grote zalen, in kerkjes en kastelen. Ervaringen ook met levendige radio-en tv-programma’s en hoog geprezen cd-opnamen. De kurk van het Storioni Festival gaat knallen tijdens dit lunchconcert in de Blauwe Zaal van de Technische Universiteit Eindhoven. 

Niet voor niets heeft de universiteit als motto ‘Mens agitat molem’, Latijn voor ‘de geest regeert de materie’. Want de drie musici gaan voedsel voor de geest uitdelen en hebben daarvoor het jonge internationale Sonoro Quartet in de arm genomen. Ze laten horen hoe Joseph Haydn als man van tegen de zeventig zijn laatste muziek voor strijkkwartet jeugdig leven inblies. Dan klinkt een eerbetoon aan de uiterst boeiende maar veel te weinig uitgevoerde Engelse componist Frank Bridge, de mentor van Benjamin Britten. Daarvoor treden twee met prijzen omhangen Duitse musici aan, cellist Justus Grimm uit Hamburg en pianist Danae Dörken uit Düsseldorf. Het Storioni Trio zelf sluit af met een van hun lijfstukken, het Eerste pianotrio van Johannes Brahms, dat klinkt als muziek tussen hemel en aarde.