Middagconcert Kasteel Heeze

Storioni Festival
wo 1 jun ’22 16:00 uur

Erik Bosgraaf, blokfluit
Antti Tikkanen, viool
Louis Baumann, hobo
Sonoro Quartet

Joseph Haydn - Strijkkwartet op.77 
Georg Philipp Telemann:
Sonate in G-groot voor blokfluit, hobo, viool en basso continuo, TWV 43:G6
Sonate in C-klein voor blokfluit, hobo en basso continuo, TWV 42:c7
Sonate in F-groot voor blokfluit, hobo en basso continuo, TWV 42:F14
Sonate in A-klein voor blokfluit, hobo, viool en basso continuo, TWV 43: a3

wo 1 jun ’22
16:00 uur
  • wo 1 jun ’22
    16:00 uur
    Kasteel Heeze
    Geweest

Het tweede concert van het Storioni Festival vindt plaats in het schilderachtige Kasteel Heeze, een van de laatste bewoonde kastelen van Nederland. Alleen al de prachtige oprijlaan van het kasteel geeft een indruk van wat de bezoeker aan schoons voor ogen en oren te wachten staat.

U hoort opnieuw het Sonoro Quartet met een van de laatste strijkkwartetten van Joseph Haydn, een ingenieus meesterwerk met ernst en esprit. U hoort Erik Bosgraaf, de talentvolle en uiterst productieve Nederlandse blokfluitist, die de Nederlandse Muziekprijs in de wacht sleepte, de hoogste staatsonderscheiding op muziekgebied, en die inmiddels talrijke cd’s uitbracht.

Aan zijn zijde de veelzijdige Finse violist Antti Tikkanen, opvolger van Vladimir Mendelssohn als artistiek leider van het prestigieuze Kuhmo Festival en de jonge Franse hoboïst Louis Baumann, die afgelopen seizoen de Derde Prijs behaalde bij de Internationale Muziekwedstrijd in Genève en nu eerste hoboïst is van het Antwerp Symphony Orchestra. Zij brengen kamermuziek van Georg Philipp Telemann, de beroemdste en veelzijdigste Duitse componist van de achttiende eeuw.