Avondconcert Kasteel Heeze

Storioni Festival
wo 1 jun ’22 20:15 uur

Hervé Joulain, hoorn
Erik Bosgraaf, blokfluit
Justus Grimm, cello
Danae Dörken, piano
Dianto Reed Quintet,
Storioni Trio

Jean-Philippe Rameau (arr. Raaf Hekkema) - Prélude & Allemande uit ‘Suite la Triomphante’ 
Isaac Albéniz (arr. Hugo Bouma) - Asturias uit ‘Suite Española op.47’ 
Manuel de Falla (arr. Hugo Bouma) - selectie uit ‘El amor brujo’
Robert Schumann - Adagio & Allegro op.70 voor hoorn en piano
Frank Bridge - 'Four pieces’ voor cello en piano 
Jacob van Eyck - Muziek voor solo blokfluit uit Der Fluyten Lust-hof
Johannes Brahms - Pianotrio op.8

wo 1 jun ’22
20:15 uur
  • wo 1 jun ’22
    20:15 uur
    Kasteel Heeze
    Geweest

Het derde concert vindt tevens plaats op de binnenplaats van het historische Kasteel Heeze. Hier is opnieuw het Storioni Trio van de partij, samen met blokfluitist Erik Bosgraaf, cellist Justus Grimm en pianiste Danae Dörken, de Franse hoornist Hervé Joulain, die soleerde met meer dan honderd orkesten en solo hoornist is van het Orchestre National de France. En ten slotte het Dianto Reed Quintet, een ensemble van Spaanse rietblazers dat voor verdere studie neerstreek in Nederland.

Vorig jaar wonnen ze zowel bij het Storioni Concours en het Grachtenfestival Conservatorium Concours de eerste prijs. Tevens waren ze finalist werd bij het Dutch Classical Talent. Dit rietkwintet opent met ideale muziek voor in de buitenlucht van het Franse barokgenie Jean Philippe Rameau, en met bladzijden vol Spaanse zon en folklore van Manuel de Falla en Isaac Albéniz. Aansluitend gaat een van de vroegste werken voor ventielhoorn van Robert Schumann, het Adagio & Allegro. Clara Schumann vond het ‘prächtig, frisch und leidenschaftlich.’

 

Na de wondermooie stukken voor cello en piano van Frank Bridge komt muziek tot klinken die perfect past bij de historische entourage, blokfluitmuziek van jonkheer Jacob van Eijck, de blinde organist, die op verzoek van de stad Utrecht beiaard en blokfluit speelde om de wandelaars en verliefde paartjes in het park rond de Janskerk te vermaken. Het laatste woord is aan het Storioni Trio met een royale romantische novelle van Johannes Brahms.