Feestelijk openingsconcert

Storioni Festival
do 2 jun ’22 20:15 uur

Sharon Kam, klarinet
Sergey Malov, viool
Antti Tikkanen, viool
Pauline Sachse, viool
Igor Ahss, fagot
Hervé Joulain, hoorn
Ying Lai Green, contrabas
Storioni Trio

Repertoire
W.A. Mozart - ‘Contradansen Figaro’ nr.1-5, KV.609 
Sergey Malov - ‘Reflections on Bach’ 
Sebastian Fagerlund - 'Remain’ voor pianotrio, Nederlandse première 
Robert Schumann - ‘Märchenerzählungen’ op.132
Eugène Ysaye - Vioolsonate op.27, nr.2 in a kl.t., ‘Obsession’, deel 1 
-pauze
Franz Schubert - Octet in F gr. D803

do 2 jun ’22
20:15 uur

Voor het vijfde festivalconcert in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven worden opnieuw bevriende musici ingevlogen. Daaronder de Duitse, in Israël geboren klarinettiste Sharon Kam, die in 1992 de ARD Internationale Muziekwedstrijd won en werd genomineerd voor de Davidoff Prijs. Ook is Sergey Malov van de partij, de virtuoos uit Sint-Petersburg die niet alleen viool speelt, maar ook altviool en de cello da spalla, de zogenaamde ‘schoudercello’, het instrument waarop Bach vermoedelijk zijn Cellosuites speelde.

Heel toepasselijk dat Malov hier op zijn wonderlijke strijkinstrument te horen is in zijn Reflections on Bach. Behalve de Finse violist Antti Tikkanen treedt nog Ying Lai Green aan, de in Cambridge geboren contrabassiste die met de hoogste onderscheiding afstudeerde in Manchester en Londen, en solobassist is van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. 

Na zwierig feestelijke openingsdansen van Mozart en Sergey Malovs Bach-overpeinzingen muziek van nu, van een van de meest prominente Europese componisten van zijn generatie, de Nederlandse première van het pianotrio van de Fin Sebastian Fagerlund (1972). Vervolgens de late sprookjesvertellingen van Schumann en een uitstapje naar de Belgische vioolvirtuoos Eugène Ysaÿe. En als uitsmijter van het programma het magistrale Octet van Franz Schubert dat vijf strijkers en drie blazers bijeenbrengt als een groot muzikaal vertoon van democratie.

 

Dit meesterwerk van Schubert - één van mijn favoriete componisten- voert de luisteraar naar een Heuriger aan het Wiener Wald. Een groep vrienden vertelt elkaar mooie verhalen over vriendschap, verdriet, hartstocht en plezier. Een ware beleving.” - Wouter Vossen, Storioni Trio