Op bezoek bij Piet Hein Eek

Storioni Festival
vr 3 jun ’22 19:30 uur

Repertoire:
Frank Bridge - Divertmenti voor blaaskwartet H.189, nr.1-4
Emánuel Moór - Prelude voor cello en piano op.123
Ludwig van Beethoven - Symfonie nr.3 in Es gr.t., op.55, 'Eroica' voor pianokwartet
Sebastian Fagerlund - ‘Transient Light’ voor hoorn, viool, cello en piano 
Richard Strauss - 'Capriccio' op.85 voor strijksextet 
Mikhail Glinka - ‘Trio Pathétique’ in d kl.t., voor klarinet, cello en piano 

Verrassingsconcert 17.00 - 18.00 - Op straat bij Piet Hein Eek
Avondconcert 19.30 - 20.20 uur - deel 1 van het concert in de werkplaats 
Avondconcert 21.15 - 22.00 uur - deel 2 van het concert in de werkplaats
Afsluitende borrel op het dakterras 22.00 - 22.45 uur

vr 3 jun ’22
19:30 uur
  • vr 3 jun ’22
    19:30 uur
    Piet Hein Eek
    Geweest

Verrassingsconcert
De vrijdag 3 juni van het Storioni Festival staat in het teken van de luisterende en innerlijke mens. Want dan is het centrum van het muzikale gebeuren het restaurant en de werkplaats van de Eindhovense vormgever en fijnproever Piet Hein Eek. We trappen deze festivaldag af om  17.00 uur met een concert in het meest sfeervolle straatje van het Piet Hein Eek complex. Daar  zal een verrassingsconcert klinken met persoonlijke favorieten van de festivalmusici.

Het is ook tevens mogelijk om pas na dit middagconcert aan te sluiten en alleen de 
avondconcerten te bezoeken.

Eten bij Piet
Bij Piet Hein Eek zijn diverse opties om snel te snacken (Friet van Piet) of te tafelen in het restaurant van het zojuist geopende Hotel Piet Hein Eek. Voor beide opties dient u te reserveren: dat kan door te mailen naar restaurant@pietheineek.nl. 

Avondconcerten
Na het tafelen zal er eerst muziek klinken van de Engelse componist Frank Bridge en de Hongaars-Britse laat-romanticus Emánuel Moór, en dan Beethovens heldhaftige en revolutionaire Derde symfonie ‘Eroica’ hier in een versie voor pianokwartet. Na een pauze  waarin verschillende ruimtes binnen het complex van Piet Hein Eek te bewonderen zijn, klinkt muziek van de Fin Sebastian Fagerlund en het wonderlijke sextet uit de opera Capriccio van Richard Strauss. Als afsluiting kunt u luisteren naar het Clarinettrio ‘pathétique’ van Michael Glinka, de profeet van de Russische muziek. Op de achterkant van het trio schreef Glinka ‘Ik heb de liefde alleen leren kennen door de pijn die ze brengt.’ Voor dit werk zet de Italiaanse pianiste Saskia Giorgini zich aan de vleugel, in 2016 winnaar van de internationale Mozart-competitie in Salzburg.

“Het was mijn persoonlijke wens om dit prachtige werk van Glinka te spelen met clarinetist Sharon Kam. Zij stond al lang op ons verlanglijstje en het is geweldig dat we dit jaar eindelijk met haar kunnen musiceren.” - Marc Vossen, Storioni Trio