The Jellyman's Daughter

De Maandag van Van Meurs
ma 6 jun ’22 20:15 uur
ma 6 jun ’22
20:15 uur
  • ma 6 jun ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Emily Kelly, vocals, gitaar en mandoline en Graham Coe, vocals, cello, gitaar en mandoline, vormen samen het Schotse duo The Jellyman's Daughter. Hun muzikale zoektocht levert door de intieme mix van hun stemmenen en de bijzondere instrumentatie, waarbij zij de grenzen van de folk en roots opzoeken, een verrassend amalgaam van klankkleuren, zoals te horen is op hun meest recente release 'Dead Reckoning'.

 

'Fans of folk and Americana will be entranced by their music and gorgeous singing... spine-tingling' 
​Daily Express

Jamie Francis

Jamie Francis vult dit duo aan tot een trio met zijn veelzijdige spel op de vijfsnarige banjo. The Jellyman's Daughter was diverse keren te zien op  internationale festivals en won onder meer de prijs 'The Best Acoustic Act' in de Scottish Alternative Music Awards.

Tom Theuns & Aurélie Dorzée: The Seven Gardens

Tom & Aurélie schreven als leden van o.a. Panta Rhei en Ambrozijn een aantal van de mooiste pagina’s in de Belgische folkgeschiedenis. Maar ook hun carrière als duo (a.k.a. Aurelia) oogt indrukwekkend. Zo werden ze o.a. vorig jaar nog gelauwerd met de Flanders Folk Award voor beste live band. Vanavond stellen ze een selectie van hun nieuwe zevende dubbelalbum voor :”The Seven Gardens” . Aan de hand van een buitengewoon instrumentarium (viola d’amore, mandoline, mandocello, …) en doordringend vocaal werk componeerden ze zeven muzikale tuinen vol humor en fantasie, elk met hun eigen intense poëtische karakter. Hedendaagse folk zonder grenzen!

Iedere maandag vinden in Meneer Frits concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.