Chastity Brown

De Maandag van Van Meurs
ma 13 jun ’22 20:15 uur
ma 13 jun ’22
20:15 uur
  • ma 13 jun ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Chastity Brown is een strijdlustig type. Haar muziek bevat een flinke hoeveelheid soul, maar in de basis zit een opstandigheid die je vaker bij folk-artiesten ziet. Stop het echter niet in een hokje; Brown wil eigenlijk liever niet nóg een stempel krijgen. Het feit dat ze half zwart en lesbisch is zorgt al dat mensen haar op een bepaalde manier bekijken. Daar kon ze nogal eens boos over worden, maar gaandeweg leerde ze de negatieve energie om te vormen naar inspiratie. En dan kan ze er zomaar een nummer als Mad Love uit knallen. 

Die song, en het album Silhouette of Sirens uit 2017 genereren genoeg belangstelling om ook in Europa op pad te gaan. Ze staat prompt op Ramblin’ Roots en North Sea Jazz, en weet zelfs een plekje in het TV-programma van Jools Holland te scoren. Maar Brown is ook een perfectionist, en er is niet direct een volgend album. Het schrijven daarvan is een lang proces, maar het resultaat is het wachten meer dan waard. Het staat gepland voor het voorjaar van 2022, en de (voorlopige) titel is Sing to the Wall. Er zit nóg meer soul in, zegt Brown, en de nummers zijn vrijer en frivoler dan ooit. Want dat is waar Brown ook voor staat. Het enige antwoord op haat is liefde zegt ze, en liefdesliedjes schrijven voelt als een daad van rebellie. Sexy en soulvolle rebellie, dat dan weer wel.

Iedere maandag vinden in Meneer Frits concerten plaats met singer-songwriters, akoestische bands, rootsy performers en andere parels uit de muzikale wereld. Dat alles onder de noemer De Maandag van Van Meurs.