Alexander van Popta Kwartet

Blue Note ClubSessions
Blue Note ClubSessions
za 7 mei ’22 17:00 uur
za 7 mei ’22
17:00 uur
  • za 7 mei ’22
    17:00 uur
    Stadsfoyer
    Geweest

Alexander van Popta presenteert met All The Memories That Objects Carry zijn tweede album als bandleider. De Rotterdamse pianist, componist en producer brengt de nieuwe stukken samen met Jelle Roozenburg (gitaar), Jamie Peet (drums) en Thomas Pol (bas). Dit nieuwe album begint waar de vorige is geëindigd en kan daarom als broertje of zusje worden gezien, aldus Alexander.

Alexander van Popta verwierf bekendheid in de Nederlandse jazz- en hiphop scene als bandleider van Re:Freshed Orchestra en als sideman bij o.a. Gregory Porter, Giovanca, Benjamin Herman, Teus Nobel en Ghostface Killah. Als arrangeur is hij de afgelopen jaren regelmatig aan het werk voor het wereldberoemde Metropole Orkest. Zo heeft hij aan projecten gewerkt voor Trijntje Oosterhuis, De Jeugd Van Tegenwoordig en Cory Wong.

Voor zijn album Methods of Madness dook Alexander van Popta in de Rotterdamse studio Paf!, waar hij een enorm instrumentarium uit heden en verleden tot zijn beschikking kreeg. Het resultaat is zijn eerste album onder eigen naam, waarop hij nieuwe muziek vormgeeft met allerlei klankkleuren uit de jazz- en rockhistorie. Nu treedt hij op met de band die ook op het album te horen is, met gitarist Jelle Roozenburg, bassist Thomas Pol en drummer Jamie Peet.

Alexander van Popta groeide op met de platenverzameling van zijn ouders en de Fender Rhodes-piano van zijn vader, al voordat hij met pianolessen begon. Als twintiger werd hij leider van het funk/soul/hiphop-orkest Re:Freshed Orchestra, waarmee hij op North Sea Jazz optrad. Hij speelde belangrijke rollen op albums van Ntjam Rosie en Benjamin Herman en werkte aan projecten van Trijntje Oosterhuis, Boef, Afrojack en internationale grootheden als Gregory Porter, Tony Allen en Ghostface Killah.

Voor én na het optreden draaien de JazzJunkies. De deuren gaan om 16:00u open. Het live concert start om 17:00 uur.