Mudita

Blue Note ClubSessions
Blue Note ClubSessions
za 14 mei ’22 17:00 uur
za 14 mei ’22
17:00 uur
  • za 14 mei ’22
    17:00 uur
    Stadsfoyer
    Geweest

De ongerepte schoonheid van de natuur vangen in klanken en melodieën. Het Nederlandse trio Mudita is er een meester in. Wonderschone, lyrische muziek die ongemerkt bruggen slaat tussen vrijzinnige improvisatie, teder minimalisme, melodieuze jazz, volksmuziek en pop. 

Het in 2015 opgerichte trio rond vocaliste Sanne Rambags, trompettist Koen Smits en pianist Sjoerd van Eijck neemt een geheel eigen plaats in binnen de Nederlandse muziekscene. Onlangs verscheen het tweede album, Nature of the Netherlands, waarop Mudita op indrukwekkende wijze de schoonheid van de Nederlandse natuurparken bezingt. ‘De composities klinken als oases van verstild, maar overal voelbaar en ten diepste bezield leven,’ oordeelde dagblad Trouw. Het wordt een bijzonder concert voor hoofd en hart, dat kan niet anders.

Voor én na het optreden draaien de JazzJunkies. De deuren gaan om 16:00u open. Het live concert start om 17:00 uur.

In de reeks Blue Note ClubSessions programmeren we elke zaterdag jazz & soul acts. Gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazzscene wisselen elkaar af in een ongedwongen clubsetting.