Rob Beltjens

Philips Symfonie Orkest

met soliste Iris van Nuland
Viva España!
zo 3 jul ’22 14:15 uur


Onder leiding van Jules van Hessen

Soliste: Iris van Nuland – viool

Chabrier – España
Soutullo/Vert – La Leyenda del Beso
De Sarasate – Carmen Fantasie (Iris van Nuland, viool)
Rimsky-Korsakov – Capriccio Espagnol
De Falla – El sombrero de tres picos

zo 3 jul ’22
14:15 uur

Onder leiding van dirigent Jules van Hessen brengt het Philips Symfonie Orkest samen met vioolsoliste Iris van Nuland een zomers concertprogramma: Viva España! Het aanstormende viooltalent Iris van Nuland speelt de indrukwekkende Carmen Fantasie. Deze variaties op de beroemde opera zijn van de hand van vioollegende Pablo de Sarasate.

Laat je onderdompelen in de weldadige sfeer van Spaanse muziek op een zomerse zondagmiddag.  Het Philips Symfonie Orkest brengt je direct in een zonnige stemming met de ouverture España van Emmanuel Chabrier. Via de bekende zarzuela (een soort Spaanse operette-muziek) La Leyenda del Beso en Rimsky-Korsakov’s Capriccio Espagnol word je meegenomen naar het opzwepende El sombrero de tres picos (de driekanten steek) van Manuel de Falla, waarin de castagnetten niet ontbreken.

Maar niet zonder dat vioolsoliste Iris van Nuland het publiek tussendoor ook nog eens trakteert op de bekende Carmen Fantasie. Iris won recent de derde prijs én de performanceprijs in de finale van het Oskar Back vioolconcours, hét concours voor jong viooltalent. In 2020 won zij al de Nationale finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours, en tevens de PSO-publieksprijs.