Anna Tivel & Jeffrey Martin

Americana Mondays
ma 5 sep ’22 20:15 uur
ma 5 sep ’22
20:15 uur
  • ma 5 sep ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Anna Tivel en Jeffrey Martin: het duo dat geen duo is. Hoewel ze een koppel zijn, en regelmatig samen optreden, hebben beiden hun eigen individuele carrière. De singer-songwriters doen deze avond allebei een eigen set, en bij sommige nummers begeleiden ze elkaar. Jeffrey op zang en gitaar en Anna op zang, gitaar en viool.

Anna Tivel groeide op in een klein plaatsje in de staat Washington, maar trok op jonge leeftijd naar Portland, Oregon. Haar observaties van zowel het plattelandsleven als de dynamiek van de grote stad zorgen voor teksten die poëtisch en invoelend zijn. Haar platen worden bevolkt door karakters die het niet altijd makkelijk hebben. Ook het nieuwste werk Outsiders, dat in augustus uitkomt, zoomt met ongekende precisie in op het individu dat worstelt met de werkelijkheid.

Jeffrey Martin is nog druk bezig met het schrijven van een nieuwe plaat, maar hij heeft dan ook een druk tourschema. Op een van de Amerikaanse dates wordt wel een live-album opgenomen. Wat Martin gemeen heeft met Tivel is de voorliefde voor literatuur, met name Steinbeck, poëzie en de donkere kant van het leven. Met zijn rauwe stem en authentieke stijl brengt hij indie-folk van het hoogste niveau.


Tijdschema

19:30 uur: Deuren Meneer Frits open

20:15 uur - 22:00 uur: Anna Tivel & Jeffrey Martin

23:00 uur: Sluiting Meneer Frits

Let op: Dit is ongeplaceerd concert, dus je kunt zelf je plekje aan een (sta)tafel kiezen.