Barbara Pravi

De Franse singer-songwriter
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
wo 8 mrt ’23 20:15 uur
wo 8 mrt ’23
20:15 uur
  • wo 8 mrt ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

De Franse Barbara Pravi gooide hoge ogen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en bereikte de tweede plaats met haar single Voilà die inmiddels de platina status heeft verkregen. De songwriter en zangeres komt na haar volledig uitverkochte Nederlandse clubtour terug om de theaters te veroveren.


Dit concert is onderdeel van de reeks jubileumconcerten.

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie; ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage aan ‘Debout les femmes’, het officiële lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouevement de Libération des Femmes).

Pravi groeide op in een kunstenaarsfamilie in Parijs met Iraanse, Poolse & Servische roots. Ze is dé grote revelatie in het genre van het Franse chanson.

Signeersessie bij boekhandel Van Piere: Barbara Pravi levert een manifest voor vrijheid en universele liefde. 

Nadat auteur, componist en perfomer Barbara Pravi internationale bekendheid vergaarde met ‘Voila’ ontving zij in 2022 de Victoire de La Musique voor Beste Vrouwelijke Nieuwkomer. De afgelopen zes jaar presenteerde Pravi tijdens Internationale Vrouwendag een bewerking van een onuitgebracht lied. Dit jaar echter, gebruikt ze de gelegenheid om van zich te laten horen door middel van haar eerste boek: Lève-toi. Vrij vertaald: Sta Op.  

Dit boek is een uitnodiging tot solidariteit. Ze roept eenieder op te “ontwaken” en spoort aan onze vrijheid te verdedigen door het weigeren van onderwerping en haat. Een verbindende tekst, ingeleid door auteru Huriya Asmahan, in het Arabisch vertaald door Aref Al-Haidari en geïllustreerd door Barbara Pravi zelf. 

Op Internationale Vrouwendag (8 maart) een show geeft in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven. Diezelfde middag vindt vanaf 15:00 uur een signeersessie van haar nieuwe boek plaats in Boekhandel Van Piere, welke gratis toegankelijk is. 

 

Blijf op de hoogte van al het leuks dat je te wachten staat en meld je aan op het Facebook Event. 

Bekijk het Facebook Event

 

Onderdeel van