JW Roy

Kouwe Kermis
do 13 okt ’22 20:15 uur
do 13 okt ’22
20:15 uur
  • do 13 okt ’22
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

De leegte die in afgelopen jaren soms voelbaar werd, herinnerde JW Roy aan de ruimte en rust uit zijn jeugd. Sterker nog, het wakkerde de gedachte aan dat hij een wat leger leven eigenlijk heel fijn vindt. JW besloot het idee te onderzoeken en dit al schrijvende vast te leggen. 

Het gevolg is een boek, een album vol nieuwe liedjes in het Nederlands en nu ook een live tour die op 13 oktober Muziekgebouw Eindhoven aan doet. JW Roy geeft met deze Kouwe Kermis een vervolg aan zijn bij een breed publiek zo geliefde Brabantse platen Laagstraat 443 en Ach, Zalig man.

Bijna twee jaar nadat de stilte in ons leven terugkwam, was er een album met acht persoonlijke maar vooral ook herkenbare liedjes, gebundeld in een boek waarin JW de verhalen achter de nummers blootgeeft. Maar waarin ook veel foto’s uit de Brabantse regio en persoonlijke geschiedenissen te lezen zijn die door iedereen herkend zullen worden. Wim Daniëls schreef een persoonlijk voorwoord.

JW vertelt: “Begin 2020 zeilde Corona het land binnen. Al mijn optredens werden stopgezet. Het leven viel stil. Eerst kreeg ik het benauwd, maar daarna kwam de rust. Ik zat in het voortuintje van mijn huis in Diemen en keek naar de vliegtuigstreep-loze lucht. Ik keek naar mijn leven en terug naar vroeger. Deze leegte herinnerde me aan de ruimte en rust uit mijn jeugd. Ik verlangde naar meer van minder. Met dit verlangen werd het zaadje geplant voor het derde luik van mijn Brabantse platen Laagstraat 443 (2005) en Ach, Zalig man (2010).