Saxophone Quartet

Lunchpauze­concert

Maat Saxophone Quartet
do 23 jun ’22 12:30 uur


Daniel Ferreira - Sopraansaxofoon
Catarina Gomes - Altsaxofoon
Pedro Silva - Tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira - Baritonsaxofoon

do 23 jun ’22
12:30 uur
  • do 23 jun ’22
    12:30 uur
    High Tech Campus
    Gratis

Maat Saxophone Quartet is een 100% Portugees ensemble. Gevestigd in Amsterdam, Nederland, leeft dit jonge kwartet van hun "warme bloed" - een koortsachtige en energieke passie voor kamermuziek, samen met een grote kameraadschap tussen de vier leden die dezelfde cultuur delen.

Ze zijn prijswinnaars van het meest prestigieuze klassieke muziekconcours in Portugal "Prémio Jovens Músicos" (2018) en laureaten van Dutch Classical Talent (2020). Maat Saxophone Quartet heeft zich al gevestigd als een van de opkomende nieuwe kamermuziekgroepen in Nederland en Portugal

Als leerlingen uit de saxofoonklas van Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze samenkwamen, heeft het kwartet begeleiding van Arno Bornkamp en Willem van Merwijk (voormalig Aurelia Saxofoonkwartet), en zijn studenten van de NSKA - Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Maat Saxophone Quartet's passie voor nieuwe muziek brengt hen ertoe nauw samen te werken met jonge componisten, en opdrachten te verstrekken voor nieuwe stukken die niet alleen een geweldige aanvulling vormen op het repertoire van deze formatie, maar die ook de inherente krachten van Maat onthullen.

In april 2020 brachten ze hun eerste CD "Ciudades" uit onder het label 7 Mountains.