Hans Zimmer VS John Williams

The Best Film Music in Concert
di 11 okt ’22 20:15 uur
di 11 okt ’22
20:15 uur
  • di 11 okt ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Uitverkocht

Neem een duik in de muziekgeschiedenis met deze meeslepende juweeltjes van filmtunes: E.T., The Lion King, Pirates of the Caribbean, Jurassic Park en Spiderman. Stuk voor stuk onvergetelijke melodieën van de hand van John Williams en Hans Zimmer, componisten van de grootste Hollywood films, passeren tijdens deze tribute de revue. 

 

John Williams, de favoriete componist van Steven Spielberg en George Lucas. John componeerde voor films als Jaws, Star Wars, E.T., Jurassic Park, Indiana Jones, Schindler’s List en de eerste drie films van de Harry Potter saga. Hij won 5 Oscars voor 'beste filmmuziek' én was 52 keer genomineerd. Dat zegt genoeg.

Hans Zimmer, in 2007 benoemd door de Britse krant ‘The Daily Telegraph’ als één van de belangrijkste componisten van filmmuziek in de wereld. Hij componeerde muziek voor indrukwekkende films als The Lion King, Pirates of the Caribbean, Black Rain, Thelma and Louise, Gladiator, The Last Samurai, Tears of the Sun, The Dark Knight en Inception.

Een uitzonderlijk concert, gedirigeerd door de Londense maestro Anthony Inglis met de nodige, typisch Britse humor. Inglis wordt vergezeld door maar liefst 85 muzikanten van de Grand Symphonique.

Dit wordt onvergetelijk!