Candy Dulfer

More Sax, Candy & Rock 'n Roll
za 6 mei ’23 20:15 uur
za 6 mei ’23
20:15 uur
  • za 6 mei ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Wegens wijzigingen in de tourschema van Candy Dulfer, wordt dit concert van 6 mei in Muziekgebouw Eindhoven helaas geannuleerd. Tickethouders worden geïnformeerd via de mail.

De wereldberoemde saxofoniste Candy Dulfer keert terug naar de theaters met haar voorstelling ‘More Sax, Candy & Rock ’n Roll’, een unieke muzikale avond, waarin Candy natuurlijk sax speelt, maar ook met veel humor en passie vertelt over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Van Morrison, haar prille begin bij de fanfare en hoe ze als tiener in de band van Rosa King op het North Sea Jazz Festival belandde.

Candy treedt gelukkig weer op in zalen en clubs en op de grootste festivals, maar met deze unieke theatervoorstelling gaat een langgekoesterde droom in vervulling. ‘More Sax, Candy & Rock ’n Roll’ is gevuld met grappige én ontroerende ontboezemingen. Candy vertelt openhartig over hoe het er écht aan toe gaat on the road, haar tumultueuze kennismaking met Prince, de voor- en nadelen van een wereldwijde nummer 1-hit scoren op je 19e, over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn. 

Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekende saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met ‘Lily was here’ en mag ze zichzelf dankzij haar plaat Saxuality een ‘Grammy nominated artist’ noemen. Inmiddels is Candy niet alleen een van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook een van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.

Candy wordt begeleid door Roger Happel (toetsen, zang), Cyril Directie (drums) en Xander Buvelot (bas).