TROMP 2022: Openingsconcert door Jungle by Night

za 12 nov ’22 21:00 uur
za 12 nov ’22
21:00 uur
  • za 12 nov ’22
    21:00 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Al meer dan tien jaar verwarmt Jungle by Night dansvloeren met hun geweldige muziek op meer dan 600 festivals en podia in 34 landen. Het negenkoppige instrumentale collectief bracht zes albums uit waarbij ze de taal van hun analoge instrumenten voorop stelden en mensen lieten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz en funk. Met hun unieke sound speelt Jungle by Night voor elk publiek: van jazz, tot pop en van dance tot hiphop. Op 12 november verzorgen zij het openingsconcert voor TROMP 2022.

Het begon allemaal in 2009, toen een groep vrienden en familieleden uit Amsterdam bij elkaar kwamen met een voorliefde voor dezelfde muziek. Ze vormden een band waarin niet de zang centraal staat, maar het samenspel tussen de blazers, percussie en akkoorden. Artiesten als de Budos Band (met leden van Sharon Jones & The Dap-Kings), Mulatu Astatke, Fela Kuti en El Michels Affair waren inspiratiebronnen. Al snel na hun eerste concert werd de band opgepikt door radio, nationale tv en verschillende festivals in Nederland. Vanaf hier leidden hun gecombineerde smaak en ontembare honger naar muziek de weg.

De corona crisis veegde een agenda vol shows schoon. Om de moed erin te houden, bracht de band een album uit met Live Recordings van hun vorige tournee. Als onderdeel van het 'nieuwe normaal' gaven ze een exclusief livestreamconcert in Paradiso Amsterdam. Jungle by Night zat niet stil en werkte hard aan nieuwe manieren om vanuit huis muziek te maken. Op 11 september kwam één van hun nieuw gemaakte singles uit; Unlimited Love. In het voorjaar van 2021 gaf Jungle by Night een aantal Fieldlab-concerten ter voorbereiding op hun najaarstournee ter ere van de release van hun aankomende album 'Algorhythm'. Nu de clubs en festivals weer open zijn, is de band klaar om live muziek naar een nieuw niveau te tillen.


Speciale gast: AGOSTINHO SEQUEIRA, winnaar van het internationale TROMP Slagwerk Concours 2020.

Let op: bij dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar


Toptalenten aan de slag!

Theo Tromp riep in 1971 de TROMP Biënnale in het leven, omdat hij van mening was dat jonge musici te weinig kansen kregen hun talenten te presenteren en ontplooien. Ruim vijftig jaar later is het concours uitgegroeid tot het enige concours voor solo-slagwerk ter wereld: een bijzondere instrumentgroep die steeds meer aandacht vraagt én krijgt.

Het Festival dat tegelijk met het Concours plaatsvindt, biedt een speelmogelijkheid voor jong talent naast gerenommeerde internationale spelers en laat vele verschijningsvormen van slagwerk zien. TROMP Percussion Eindhoven blijft volgt zo nog steeds de oorspronkelijke idealen van zijn oprichter en creëert kansen en een podium voor jonge slagwerkers uit de hele wereld.