Anniversary Concert

met philharmonie zuidnederland
30th Anniversary Muziekgebouw Eindhoven
za 10 sep ’22 20:15 uur


Wayne Marshall, dirigent & piano
Miloš Karadaglić, klassiek gitaar

Rossini - Ouverture La Gazza Ladra
Rodrigo - Concierto de Aranjuez
Ravel - Boléro
Fiumara - Here Comes Everybody
Gershwin - Rhapsody in Blue
Williams - Star Wars Suite

za 10 sep ’22
20:15 uur
  • za 10 sep ’22
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Op 10 september vieren we het 30-jarig bestaan van Muziekgebouw Eindhoven. Deze bijzondere mijlpaal markeert de kick-off van de nieuwe visie Verbinden & Verbreden waarmee Muziekgebouw Eindhoven de banden met de stad nauwer wil aanhalen. 

Muziekgebouw Eindhoven als een open en gastvrij huis waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen! 

 

Ter gelegenheid van dit jubileum verzorgt huisorkest philharmonie zuidnederland - waarmee onlangs voor tenminste 4 jaar een vernieuwde en bredere samenwerking is aangegaan - een avondvullend programma met de mooiste werken uit het klassieke repertoire.

Dirigent en pianist Wayne Marshall leidt het orkest door een gevarieerd en feestelijk programma met een paar beroemde hoogtepunten zoals Rodrigo’s Concierto de Aranjuez, met in de hoofdrol ster-gitarist Miloš Karadaglić, en Gershwin’s alom geliefde Rhapsody in Blue met Wayne Marshall in de solistenrol.

Het publiek wordt tevens getrakteerd op Ravels verrukkelijke Boléro en de onvergetelijke filmmuziek van de met Oscars overladen filmcomponist John Williams. Het geheel wordt verrijkt met visuals en live beelden op groot scherm.

Kom samen met ons dit jubileum vieren, het wordt een heerlijke avond!