Merhaba Eindhoven! Bazaar

za 24 sep ’22 12:00 uur - 17:00 uur
za 24 sep ’22
12:00 uur - 17:00 uur

Zaterdag 24 september vindt het festival Merhaba Eindhoven! plaats in Muziekgebouw Eindhoven. Vanaf 12:00 gaan de deuren open. De middag staat in het teken van de Turkse cultuur met muziek, een kleurrijke bazaar, eten en drinken en leuke kinderactiviteiten. De gehele middag zal DJ Blue Flamingo de leukste muziek draaien. Ook zullen er gedurende de dag workshops plaatsvinden, kunnen kinderen geschminkt worden en staan er foodtrucks met het lekkerste eten. Het middagprogramma duurt van 12:00-17:00 uur. Daarna ben je van harte welkom voor een heerlijk Turks diner in Meneer Frits.

Drum je Vrij: Türkiye

Vandaag verzorgt Percussion Friends samen met Veysel Dzhesur educatieve slagwerkworkshops met een focus op de slaginstrumenten uit Turkije. Jong en oud, ervaren en onervaren, iedereen mag meedoen om de plezier van het spelen van slagwerk te ervaren en te leren over de muziek uit Turkije en andere delen van de wereld. Veysel Dzhesur is geboren in Izmir, Turkije, waar hij zijn muzikale carrière begon. Hij heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een slagwerker met een uniek profiel, waarbij tradities en stijlen uit Turkije en het Midden-Oosten gecombineerd worden met westerse klassieke muziek.

Drum je vrij is een succesvol educatief basisschoolproject voor groep 3 t/m 8 en gaat over de vrijheid die je voelt wanneer je samen muziek maakt. Het is een samenwerking tussen TROMP Percussion Eindhoven, Percussion Friends, het Van Abbemuseum en CultuurStation.


Een ticket voor deze middag kost €3,50. Wanneer deze in combinatie met een ticket voor het avondprogramma wordt gekocht, kost deze €2,50. De deuren van Muziekgebouw Eindhoven gaan om 19:00 open voor het avondprogramma. Deze avond vinden er verschillende concerten plaats van o.a. Sertab Erener en Music From The Orient. Meer informatie over en tickets voor het avondprogramma vind je hier.