Ahmet Aslan

Masters of Anatolia
vr 24 feb ’23 20:15 uur
vr 24 feb ’23
20:15 uur
  • vr 24 feb ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Ahmet Aslan staat vooral bekend om zijn virtuoze spel op het door hemzelf gecreëerde instrument Di-Tar (een kruising tussen de bağlama en klassieke gitaar) en om zijn intieme zangwerk. Hij geeft een eigen interpretatie van de volksmuziek uit Anatolië.

Als ervaren musicus beleefde Ahmet Aslan zijn doorbraak door het gebruik van zijn muziek in de populaire Turkse maffiaserie Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz. In 2003 kwam zijn soloalbum uit met de titel Va u Waxt (Wind en tijd), gevolgd in 2008 door Meleklerin Dansi (Dans van de Engelen).

In Rotterdam ontwikkelde hij bij de World Music Academy een uniek instrument: een combinatie van de klassieke gitaar met de Baglama. Het instrument (Di-Tar) kun je horen op zijn aankomende concerten. Zijn laatste album Budala Aurası bevat nummers waarbij goed te horen is tot welk punt Ahmet Aslan zijn muziek heeft doorontwikkeld.

Wat is Masters of Anatolia?

Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met acht vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, haalt Masters of Anatolia de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.

Mede mogelijk gemaakt door Fentener van Vlissingen Fonds, Fonds Podiumkunsten en Stichting Dioraphte.