Lloyd Spiegel

Americana Mondays
ma 3 okt ’22 20:15 uur
ma 3 okt ’22
20:15 uur
  • ma 3 okt ’22
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Lloyd Spiegel pakte op vierjarige leeftijd de gitaar op om hem vervolgens nooit meer los te laten. Op twaalfjarige leeftijd tourde hij langs de Oostkust van Australië en op 16 jarige leeftijd stak hij over naar de USA om het echte leven van een reizende bluesmuzikant te ervaren. Hier kwam hij in aanraking met de grondleggers van de moderne blues en leerde hij contact te leggen met gewone mensen om zich heen. Een belangrijke les die hem altijd is bijgebleven, vandaar ook zijn uitspraak ' I'm not here to change the world, just to make it a bit more bearable'.

Nu, vele jaren later, een groot aantal awards verder en met een tiental albums op zijn naam heeft hij nog steeds een onafgebroken tourschema en is hij uitgegroeid tot de drijvende kracht van de akoestische bluesscene in Australië. En niet alleen in eigen land, maar ook daarbuiten is hij een zeer gerespecteerd muzikant. Zo heeft hij bijvoorbeeld door Europa en de Verenigde Staten getourd, waarbij hij opende voor o.a. Ray Charles, Bob Dylan en Etta James.


Tijdschema

19:30 uur: Deuren Meneer Frits open

20:15 uur - 22:00 uur: Lloyd Spiegel

23:00 uur: Sluiting Meneer Frits

Let op: Dit is ongeplaceerd concert, dus je kunt zelf je plekje aan een (sta)tafel kiezen.

Multi-award winning Australian artist Lloyd Spiegel delivers one of the most unique solo concert experiences in the world. Blending jaw-dropping guitar chops with a commanding voice, powerful songwriting, storytelling and comedy, it’s no wonder that he’s described as an ‘Oz Roots & Blues Icon’

Rolling Stone Australia